Congres LVMP

Reistips

We zijn ons zeer bewust van de impact op het klimaat van dit congres. In de voorbereiding daarop hebben we ons als commissie gebogen over de vraag ‘hoe kunnen we de reis zo klimaatneutraal mogelijk doen en onze uitstoot beperken?’ We hebben een specialist uitstootvrije mobiliteit laten meedenken en zijn tot de volgende opsomming gekomen. Hieronder vindt u een opsomming van manieren om naar Davos te reizen, met de bovenste optie als meest klimaatneutraal. Toevallig ook nog eens het goedkoopst! Daarna gevolgd door andere (steeds minder uitstootvrije) manieren. Het staat u uiteraard vrij zelf te beslissen, wij willen u alleen stimuleren hier wel rekening mee te houden.


Touringcar

Wegens een gebrek aan interesse zal er geen bus rijden. 

Trein

Sinds december 2021 rijdt er weer een rechtstreekse nachttrein naar Zwitserland. Om op tijd in Davos te zijn kunt u gebruik maken van de nachttrein. Deze komt aan rond 10.00 uur op Davos Platz. Met de dagtrein Davos Platz bereiken is ook mogelijk. U bent dan alleen niet op tijd voor de start van het programma. Een optie is om een dag eerder naar Davos te reizen. Een extra nacht boeken in het hotel kan via Morganiseren worden vastgelegd bij het hotel voor een speciaal gereduceerd tarief.
Meer informatie over de actuele reistijden en de kosten kunt u vinden op de website van "NS International".
Boeken via "treinwinkel.nl" is ook een goede optie.


Auto

Davos is makkelijk te bereiken met de auto. Houdt u wel rekening met sneeuw. Winterbanden zijn naast verplicht ook vaak echt nodig. De reis gaat hoofdzakelijk over de snelweg maar vanaf Landquart is er geen snelweg meer en klimt u gestaag richting Davos. Zeker voor het stuk Klosters-Davos zijn sneeuwkettingen geen overbodige luxe. In kilometers is Davos Platz vanuit Utrecht ongeveer 910 kilometer en staat er qua reistijd ongeveer 8.40 uur voor. Zie verder bijvoorbeeld: www.routenet.nl.

Carpoolen is natuurlijk een hele goede optie. Wanneer u naar Davos komt met de eigen auto, geef dan aan of u plek heeft in de auto en of u het goed vindt dat we dat delen met de andere deelnemers, zodat we hier een coördinerende rol in kunnen vervullen. En: carpoolen in een elektrische auto is uiteraard het beste alternatief!


Vliegtuig

Zowel KLM als Swiss bieden regelmatige lijnvluchten aan naar Zürich. Bedenk wel, dat u er met de vlucht alleen nog niet bent.
Van Zürich naar Davos reist u per trein. Hier moet u zeker nog 2.45 uur aan reistijd voor uittrekken. Hierdoor zijn er dus beperkte vluchten geschikt. Bij KLM is dat de vlucht van 6.50, 9.40 uur. U bent dan om 8.15, 11.05 uur op vliegveld Kloten (Zürich). Vanaf dan bent u nog 2 uur 45 minuten onderweg met de trein. Met Swiss vliegt u om 07.00 of 9.50 uur. U bent dan om 08.25 of 11.15 uur in Zürich).

Voor het vervolg van de reis neemt u vanaf het vliegveld de trein naar Haubtbahnhof, van daar naar Landquart en vanaf Landquart reist u met de Rätische Bahn (smalspoortrein) naar Davos Platz. De actuele treintijden kunt u vinden op www.sbb.ch.


Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar info@morganiseren.nl.